Publicatiedatum: maandag 02 februari 2015

 

Den Dolder, 1 februari 2015 - Yillys Food Concepts B.V., het bedrijf achter merknaam Yildriz, is vanaf 1 februari 2015 in handen van Remia. Ondernemer Bram Muilwijk heeft zijn bedrijf verkocht om zich volledig te kunnen richten op de ontwikkeling van nieuwe voedingsconcepten. Muilwijk: ‘Ik ben meer conceptontwikkelaar en ondernemer dan iemand die op de winkel past. Ik heb er alle vertrouwen in dat Remia het marktaandeel van Yildriz verder kan laten groeien.’ Algemeen directeur Karel de Rooij van Remia wil de sauzen van Yildriz blijven voeren onder de bestaande merknaam. ‘Door de overname breiden we het merkenportfolio van Remia uit en verstevigen we onze sauzenpositie’, aldus De Rooij.

Wereldsauzen

Yillys Food Concepts B.V. werd in 2008 opgericht door ondernemer Bram Muilwijk, die een gat in de markt zag voor vloeibare sambalsaus en Turkse knoflooksaus. Hij kreeg de smaak te pakken en breidde zijn assortiment exotische sauzen fors uit. In 2013 werden de wereldsauzen van Yildriz bekroond met een ‘Wheel of Retail’; de belangrijkste award voor de voedingsmiddelenindustrie, die jaarlijks wordt toegekend door Nederlandse supermarktketens. Vandaag de dag zijn de wereldsauzen van Yildriz verkrijgbaar in vrijwel alle supermarkten.

Aanwinst

Karel de Rooij van Remia is verheugd over de overname. ‘In vijf jaar tijd heeft Yildriz een aandeel in de markt van fondue/barbecue-sauzen weten te realiseren van ruim 15%. Dat is in deze tijd en in deze markt een knappe prestatie’, aldus de Rooij. ‘Het assortiment wereldsauzen en culinaire mayonaises van Yildriz omvat een groot aantal smaken, die voorheen niet verkrijgbaar waren in de retail. Ook als het gaat om smaakvariatie is Yildriz een aanwinst voor Remia.’

Toekomst

Ondernemer Bram Muilwijk kijkt met een goed gevoel terug op de periode waarin hij het merk Yildriz op de kaart zette en heeft vertrouwen in de toekomst. ‘Ik heb mijn bedrijf verkocht in de verwachting dat Remia, met haar brede merkervaring, in staat is om het merk Yildriz verder te laten groeien. Zelf krijg ik nu de ruimte om nieuwe voedingsconcepten te ontwikkelen en te realiseren. Uiteraard hoop ik hiermee het succes van Yildriz te evenaren.’

Remia

Remia is een van de bekendste sausmerken in Nederland. Het gelijknamige bedrijf produceert sauzen, margarine en vetten voor consumenten, horeca en industriële afnemers. In 2010 nam het bedrijf De Marne’s Fabrieken BV over van het Franse Gyma, waarna in 2011 de sauzenactiviteiten van Van Dijk werden ingelijfd. Het bedrijf voert de merknamen Remia, De Marne, Gouda’s Glorie en Yildriz en is daarnaast actief op het gebied van private label. Remia telt ruim 400 werknemers en exporteert vanuit Den Dolder naar meer dan 90 landen.