< Terug naar overzicht
  • Amerikaanse Barbecuesaus
  • diner
  • 60 min of langer

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

  • 500 gram kippengehakt
  • Rode ui
  • Rode paprika
  • 5 trostomaten
  • Yildriz Barbecuesaus
  • 250 gram (verse) lasagnevellen
  • 125 gram mozzarella
  • Snufje zout en peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Lasagne is altijd een goed idee! Maar een beetje variatie in de keuken kan geen kwaad. Deze BBQ Chicken variant heeft een andere bereiding en smaakervaring dan je gewend bent, maar is minstens zo lekker als zijn Italiaanse variant. De kip in combinatie met de barbecuesaus vormt een sensationele basis voor een stevige maaltijd.

Oja, en kies voor kippengehakt in plaats van kipfilet, dit geeft de lasagne meer bite!

Verwarm de overn voor op 200ºC en vet de ovenschaal in.

Stap 1
Snijd de ui in ringen en paprika in blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de groenten.

Stap 2
Voeg het kippengehakt toe en bak dit mee. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.

Stap 3
Hak de tomaten in blokjes en voeg dit aan het brouwsel toe. Laat dit 5 minuten sudderen en schenk er ongeveer 150 gram barbecuesaus met 75 ml water bij. Verwarm dit nogmaals 5 minuten.

Stap 4
Kook de lasagnevellen circa 6 minuten in een grote pan met water.

Stap 5
Verdeel een laagje van het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Beleg dit met lasagnevellen. Giet hierover opnieuw een laagje van het gehaktmengsel om en om met lasagnevellen.

Stap 6
Bestrijk de bovenste laag lasagnevellen met 50 gram barbecuesaus. Snijd de mozzerrella in plakjes en verdeel dit over de barbecuesaus.

Stap 7
Verwarm de lasagne circa 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarrella gesmolten en goudbruin is.

Enjoy!

 

 

Uw favoriete saus niet verkrijgbaar? Vraag uw retailer naar het product.