Voor 5 personen
Lahmacun, beter bekend als Turkse pizza, is één van de lekkerste snacks uit de Turkse cultuur. Een voedzame snack na het stappen of een snelle hap op de hoek bij het Turkse cafetaria. Maar wist je dat deze snack super makkelijk te bereiden is?
Stap 1
Meng de bloem en gist met 75 ml water en melk door elkaar in een grote kom. Kneed het deeg tot een deegbal. Dek de kom af met een theedoek en laat het 45 minuten rijzen in de keuken.
Stap 2
Ga ondertussen aan de slag met het gehaktmengsel. Snijd de tomaat in blokjes en doe deze in de blender. Voeg de paprika, rode ui en peper aan de tomaat toe. Hak dit groentemengsel fijn en voeg er een bosje verse peterselie aan toe.
Stap 3
Voeg dit groentemengsel toe aan het gehakt, samen met de tomatenpuree, olijfolie, 50 ml water en een snufje peper en zout. Zorg ervoor dat er geen grote stukken in het gehaktmengsel zitten. Dit doe je door het fijn te prakken.
Stap 4
Verdeel het deeg in 5 bolletjes. Rol de bolletjes uit tot ze zo plat zijn als een pizza. Verhit een grill of koekenpan met een scheutje olijfolie. Leg het deeg in de pan en smeer de bovenzijde in met het gehaktmengsel. Dek de pan af en bak de Turkse pizza’s in 5 minuten gaar. Schud af en toe met de pan zodat de pizza’s niet vast bakken aan de bodem.
Variatietip voor een snelle bereiding: Vervang de bodem door wraps, dan ben je lekker snel klaar!
Afiyet olsun