< Terug naar overzicht
  • Noorse Mosterd-dillesaus
  • bijgerecht
  • 30 min.

Ingrediƫnten

2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 kleine bloemkool
  • 3 middelgrote aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 1,5 l tuinkruidenbouillon
  • 100 ml kookroom
  • 150 g gerookte zalm
  • 6 el Yildriz Mosterd Dillesaus
  • 6 takjes verse dille

Bereidingswijze


Hak de knoflook in grove stukjes en snipper de sjalotjes. Hak of breek de bloemkool in roosjes en snijd de aardappelen in blokjes. Gebruik voor de tuinkruiden bouillon eventueel een kant-en-klaar bouillonblokje.

Verhit de olijfolie in een kookpan. Fruit hierin de knoflook en de sjalotjes. Voeg de aardappelpartjes toe. Voeg na circa 5 minuten de tuinkruidenbouillon toe aan de pan, samen met de bloemkoolroojes. Houd nog een aantal roosjes achter de hand voor de garnering.

Wanneer de bloemkool zacht is, is de soep klaar om gepureerd te worden. Voeg tijdens het pureren de kookroom toe. Is de soep te dun? Dan kun je eventueel wat maizena toevoegen om het mengsel wat dikker te maken. Laat de soep in dat geval niet koken.

Voeg ten slotte de zalm en overige bloemkoolroosjes toe aan de soep. Meng de eetlepels Yildriz Noorse Mosterd Dillesaus door de soep. Schenk de soep in de kommen en garneer met verse fijngeknipte dille.

Nyte måltidet!

Dit recept werd gedeeld door Yildriz Fan Lucie Ros. Wil jij ook jouw favoriete recept met ons delen? Vooral doen, dan maak je kans op een prijzenpakket!

Uw favoriete saus niet verkrijgbaar? Vraag uw retailer naar het product.