< Terug naar overzicht
  • Mexicaanse Salsasaus
  • ontbijt
  • 45 min.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Rode peper of paprika
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 400 gram tomatenblokjes
  • Snufje zout en peper
  • 6 tortillawraps
  • 4 eieren
  • 200 gram zwarte bonen
  • Avocado
  • Yildriz Mexicaanse Salsasaus

Bereidingswijze

Wist je dat Huevos Rancheros eigenlijk een Mexicaans ontbijt is? Tsja, een Engels ontbijt is er niets bij! Met wat extra ingrediënten voldoet dit Mexicaans ontbijt ook als gezond diner! Dit gerecht is een echt power meal, perfect voor een avondje stappen. Wat het is? Een gebakken eitje met zwarte bonen en tomatensaus, geserveerd op warme tortillas. 

Hak de ui, knoflook en rode peper fijn. Ben je niet zo'n hittespitter, vervang de peper dan door paprika. Fruit ze samen in wat olie. Gaan de knoflook en peper geuren, dan weet je dat de tomatenpuree, paprikapoeder en komijnpoeder toegevoegd kunnen worden. Voeg de tomatenblokjes toe en een snufje zout. En breng het geheel aan de kook!

Verwarm de oven op 180°C en rooster de tortillawraps circa 10 minuten in de oven totdat ze lekker krokant zijn. 

Bak de eieren zoals jij ze het lekkerst vindt! Laat ondertussen de zwarte bonen uitlekken. Snijd daarna de avocado in stukjes.

Schep de zwarte bonen en tomatensaus op de warme tortillas. Plaats daarop de eieren. Maak het gerecht af met de gesneden avocado, Yildriz Mexicaanse Salsasaus en een snufje peper! 

Buen provecho!

Uw favoriete saus niet verkrijgbaar? Vraag uw retailer naar het product.