< Terug naar overzicht
  • Hongaarse Rode uiensaus
  • snacks
  • 45 min.

Ingrediënten

8 stuks

  • 250 gram aardappelen
  • 250 gram bloem
  • 10 gram gist
  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • Crème fraîche
  • Geraspte kaas
  • 4 tenen knoflook
  • Zonnebloemolie of frituurvet
  • Basilicum

Bereidingswijze

Lángos is dé Hongaarse snack. Wat patat is voor ons Hollanders, is de lángos voor Hongaren. Het deeg van lángos is te vergelijken met dat van een oliebol. Het verschil? Een oliebol is zoet en de lángos is hartig. Beide worden in de frituurpan gebakken, en staan binnen een mum van tijd op tafel!

Stap 1
Pers de teentjes knoflook en laat dit weken in water. Dit wordt jouw topping!

Stap 2
Kook de aardappelen in zout water totdat je er met een vork in kunt prikken. Prak de aardappelen vervolgens plat en meng het geheel met een eetlepel bloem. Laat de boel afkoelen!

Stap 3
Verwarm de melk in een pan. Los de gist op in een kopje lauwwarm water. Voeg dit gistmengsel toe aan de warme melk.

Stap 4
Klop het ei en meng het door de afgekoelde aardappelen. Voeg de rest van de bloem en het gistmengel toe aan de aardappelpuree. Maak het brouwsel af met een eetlepel olie en een snufje zout en kneed het tot een grote bol. En laat het deeg circa 45 minuten rijzen.

Stap 5
Giet de crème fraîche in een schaaltje en meng de basilicum er doorheen. En verwarm de frituurpan.

Stap 6
Verdeel de deegbol in acht kleinere bolletjes en sla de bolletjes plat tot een pizzavorm. Laat het deeg voorzichtig in de frituurpan zakken totdat de randen lichtbruin van kleur zijn.

Stap 7
Serveer de lángos met het knoflookwater, de crème fraîche en een flinke lepel Yildriz Hongaarse Rode Uitensaus. Top het geheel af met geraspte kaas.

Jó étvágyat!

Uw favoriete saus niet verkrijgbaar? Vraag uw retailer naar het product.