< Terug naar overzicht
  • Griekse Tzatziki
  • diner
  • 30 min.

Ingrediënten

4 personen

  • 400 gram varkenshaas
  • Rode ui
  • Paprika
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Snufje peper en zout
  • Citroen
  • Yildriz Griekse Tzatziki

Bereidingswijze

In Griekeland dans je de sirtaki en eet je de souvlaki! Souvlaki is één van Griekenlands bekendste gerechten en bestaat uit een spies gegrild vlees met eventueel wat groenten. 

Snijd de varkenshaas in grove stukken. Pers de knoflook fijn en voeg deze toe aan het vlees. Sprenkel ook een snufje zout, peper en een scheutje olijfolie over het vlees. Snijd de rode ui in ringen en de paprika in reepjes.

Rijg het vlees aan de prikkers. Bak de spiesjes 3 minuten aan iedere kant in een grill- of hapjespan. De bedoeling is dat het vlees van binnen iets roze blijft. Grill de ui en paprika mee in de pan.

Serveer de Souvlaki met wat schijfjes citroen en Yildriz Griekse Tzatzikisaus!

Καλή σας όρεξη!

Uw favoriete saus niet verkrijgbaar? Vraag uw retailer naar het product.